Az egész világ olimipiai lázban ég. A magyar olimpikonok kiemelten sikeres olimpiát produkálnak eddig, hihetetlen büszkék lehetünk az összes versenyzőre aki megméretteti magát, pontot vagy esetleg érmet szerez. Külföldön élő magyarként hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy kollégáim elismerő szavakkal méltatják honfitársaim sikereit. Kár, hogy mindezt nem tudom átélni magyar elő közvetítés során.mire-tv.jpg

A helyzet ugyanis az, hogy az M4 gyakorlatilag nézhetetlen. A geokódolásnak köszönhetően első körben persze nem is lehetne külföldről nézni a csatornát - amit amúgy is érdekesnek találok, hiszen a több millió külföldre szakadt magyar biztosan szeretné nézni magyar közvetítésben az eseményeket. Ráadásul ugye minden ország a saját versenyzőit és versenyszámait kíséri figyelemmel, így például hiába vív Szilágyi Áron a döntőért, ha a svájci TV a szertorna döntőt közvetíti, mert abban érdekeltek, akkor nem tudom élőben TV-n követni az eseményeket. A geokódolás problémáját 2016-ban nagyjából 20 másodperc alatt lehet áthidalni különböző IP címet falsoló böngésző-kiegészítésekkel. De akkor miért nem lehet rendesen nézni a magyar közvetítést? Az oldal betölt, lemennek a reklám blokkok meg az egypercecs hírek is, sőt még a kormánypárti hirdetések is. Akadizás nélkül. De amikor úszóink fejest ugranak, vagy judosaink tatamira lépnek, visszakerülünk 1999-be a betárcsázós internet korszakába, amikor 3 másodpercenként látunk 2 másodperc elő közvetítést. Ezt kereken 3 percig lehet agyvérzés nélkül nézni, utána job, ha az ember vagy bezárja az oldalt, különben maradandó kárt tesz a számítógépben.

Hogy miért 1956 szerepel a bejegyzés címében? Mert az egyetlen médium ami élvezhetően és akadozásmentesen közvetíti az eseményeket, és ami külföldről is elérhető, az a Kossuth rádió. Ennek is van hangulata kétségtelenül, ráadásul a kommentátorok vér profik. Kár hogy az egyes események között - gondolom a közszolgálat jellegből adódóan - olyan műsorok mennek, amely például a kissbségi katonák hűségét elemzi a Monarchia irányába az első világháború alatt. Amúgy érdekes téma, csak hát mégiscsak Olimpia van. És nem kitaláltam ezt a példát, tegnap este, Augusztus 10-én tényleg ez volt a műsor.

Értem én, hogy területi reklámok, meg hatalmas érdeklődés, leterhelt szerverek. De 2016-ban miért nem lehet normális minőségben élvezni a saját anyanyelemen a közvetítéseket akkor is, ha éppenséggel külföldön tartózkodom? Visszasírom a jó Duna TV-s időket. Ez amúgy igaz a Forma 1-es közvetítésekre is, persze az sokkal kevesebb embert érdekel, és őszintén szólva egy SkySports sokkal magasabb színvonalon közvetíti, mint az M4. De néha jól esne csak úgy, külön agymunka nélkül élvezni az ilyen eseményeket. Nincs erre pár millió forint tartalék valahol az államkasszában erre? Panem et circenses!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagamelybenelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9310262050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása